El nou equip de govern de Vidreres, format per CiU i VST-ERC es troba realitzant una auditoria interna sobre el que es va encarregar durant el darrer mandat en temes d'estudis, informes tècnics i projectes. I pel que han pogut esbrinar fins ara, denuncia l'alcalde de Vidreres Jordi Camps (CiU) durant el període que va de l'any 2007 fins al 2011, el govern del PSC i ExV "es va gastar més d'un milió d'euros en estudis, informes tècnis i projectes".

Cal recordar que al gener del 2010, el grup d'ExV va trencar el govern amb els socialistes i que un dels motius va ser que l'alcaldessa Ruth Rosique va expulsar el tinent d'alcalde Jordi Pruneda (ExV) -quedant en minoria- per haver adjudicat tres informes mediambientals a la cooperativa La Copa mentre ell era el president del Consell Rector, informes que també estan reflectits en aquesta auditoria.

L'1.018.025,98 és la xifra que assoleixen els informes, estudis i projectes encarregats durant els quatre anys de mandat de la socialista Ruth Rosique detectats per l'equip de govern fins ara. Un número que segons denuncia el batlle "encara més lamentable perquè n'hi ha més de la meitat que no s'han utilitzat i encara es troben al calaix". D'entre els documents que ha trobat el nou govern de Vidreres hi ha sobretot informes mediambientals i d'assesorament urbanístic.

Per altra banda, l'alcalde, Jordi Camps, lamenta la situació amb què s'ha trobat el seu govern bipartit, ja que "s'han malgastat els diners de la gent del poble de Vidreres, uns diners que ara en temps de crisi serien de gran utilitat".

Pel que fa a les xifres dels documents encarregats durant l'antic mandat, als quals ha tingut accés Diari de Girona, hi destaquen com a més alts en quantia l'encàrrec per a la realització del projecte de reforma de la casa de la vila, que es troba en mal estat. Es va adjudicar la feina a Argentí Arquitectes i s'hi van destinar durant els anys 2008 i 2009 fins a 180.000 euros. D'altra banda, hi hauria també dotze informes ambientals, cadascun valorat per 1.044 euros, que pugen a un total de 12.528 euros i que estaven destinats a la polèmica planta d'asfaltatge que es va instal·lar a Vidreres i que finalment, es va desmantellar per les queixes dels veïns.

Un altre estudi, que segons l'alcalde es va quedar al calaix, és un encarregat a l'empresa Ingineria de Trafico per valor de 9.512 euros que havia de servir per estudiar on es podia circular en bicicleta pel municipi. D'altres projectes són els destinats a trobar millores per a l'aigua de Vidreres i encarregats a Congiac (Consorci per a la gestió d'Aigües de Catalunya), en total són cinc els comptabilitzats entre 2008 i 2009, i pugen a un total de 32.731 euros.

D'altres informes amb quanties altes hi ha per exemple, un sobre jardineria encarregat a l'empresa Fractàlia. Consultoria i Estudis Ambientals, que puja fins a 9.871,6 euros. També destaquen sis estudis encarregats a Consulting Formaplan -fets entre els anys 2007, 2008 i 2009-, que pugen a un total de 38.079.9 euros.

"Hi ha projectes duplicats"

L'exalcaldessa, Ruth Rosique (PSC), davant d'aquestes crítiques de l'alcalde assegura que el llistat que ha fet l'equip de govern "hi una barreja de tot tipus de coses, no només projectes sinó també serveis d'assessorament jurídics" i a més, "duplicacions". Pel què fa a projectes que malgrat encarregar no es van utilitzar, Rosique explica que pel què fa al pla director de l'aigua és una "eina que sevirà pel futur i permetrà un estalvi d'aigua del 20%" i que el de la reforma de l'ajuntament per exemple, "servirà per a governs posteriors, que llavors podran adaptar-lo quan es pugui fer el projecte". I per acabar, l'exalcaldessa acusa l'alcalde de Vidreres "de fer demagògia amb aquest tema".