La diputada Carme Capdevila (ERC) demana la immediata posada en funcionament de les depuradores de Vidreres i Massanes i per això ha portat al Parlament dues propostes de resolució on insta a posar en funcionament aquestes plantes, perquè al seu parer "el retard de l'entrada en servei d'aquestes obres genera pèrdues econòmiques, alenteix l'adopció de mesures per resoldre els problemes en el sanejament i, a més, ha permès que fins i tot es produïssin robatoris en alguna de les instal·lacions ara en estat d'abandonament".

Un fets, que Diari de Girona va avançar fa pocs dies i on s'informava que la comarca de la Selva l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) té almenys sis depuradores -entre elles dues de Vidreres i dues de Massanes- i dos col·lectors que no funcionen perquè tenen les obres per acabar o bé perquè s'estan refent els seus projectes. Una situació que dura de fa temps i els ajuntaments critiquen el deteriorament de les instal·lacions sobretot pels continus robatoris i saquejos, i per axiò reclamen a l'ACA reactivi els treballs i hi posi fi.

El cas de Vidreres, és per una banda el de l'estació depuradora de Terrafortuna que està construïda des de fa més d'un any i no ha entrat en funcionament. Fruit d'això ha patit destrosses i robatoris pel seu estat d'abandonament. A Vidreres també hi ha la depuradora de la urbanització de la Goba, on les obres es van iniciar però encara no han estat acabades.

I pel què fa a la situació del municipi de Massanes, allà s'hi van construir una depuradora i els col·lectors i també l'estació depuradora de la urbanització de Riuclar, que tampoc estan en funcionament perquè es van parar les obres i també han patit bretolades. El fet que no funcionin provoca que es recullin les aigües residuals en una fosa sèptica municipal que "és obsoleta", denuncia ERC, amb el risc que això comporta que es puguin produir abocaments a les lleres.

"Deixadesa del Govern"

Pel grup parlamentari d'Esquerra Republiana, la deixadesa del Govern en la posada en funcionament d'aquests dos equipaments "s'ha traduït, doncs, en pèrdues econòmiques a causa dels robatoris i desperfectes i, a més, un retard innecessari en l'aplicació de les mesures de sanejament de les aigües residuals". I afegeix que "vist el dèficit en la depuració de les aigües residuals" que la situació actual comporta als municipis de Massanes i Vidreres, el grup parlamentari d'ERC, afirma en un comunicat, instat el Govern català a actuar immediatament.