El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, juntament amb oficines de turisme i empreses turístiques gironines, participa durant la primera quinzena de febrer, en dues fires internacionals de turisme a mercats emissors francòfons. Desde dious passat fins ddilluns, l'oferta turística de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona es presenten dins l'estand de Turespaña a la fira Salon des Vacances de Brussel·les, a Bèlgica. El Patronat de Turisme hi participa junt amb els municipis de Castell-Platja d'Aro, Roses i l'Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la demarcació de Girona.

Els turistes belgues es caracteritzen per ser bons coneixedors de la destinació Costa Brava i per ser un públic consolidat i fidel a la destinació gironina, expliquen des del Patronat. Alhora, aquests visitants són consumidors de productes i activitats diverses com les activitats nàutiques, el senderisme, els circuits culturals i la gastronomia.

També, entre ahir i demà el Patronat de Turisme participa en la mostra Salon Mahana de la ciutat francesa de Tolosa per promocionar els productes i serveis turístics de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona de l'estand de Catalunya. Els municipis turístics de Roses, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar, Blanes i L'Escala es promocionaran des de l'espai Costa Brava mentre que la població de Puigcerdà i la Vall d'en Bas ho faran des de l'espai de Pirineus de Catalunya. Aquesta fira és la més destacada de les que tenen lloc al sud de França adreçada al públic final i que, en l'edició de 2011, va acollir 21.810 visitants.

L'enoturisme agafa força

D'altra banda, la Guia d'Enoturisme a l'Empordà ha estat premiada com la "Millor Guia d'Enoturisme d'Espanya" pels destacats Premis Gourmand de França, premis més importants del món dedicats als llibres de vins i gastronomia. D'aquesta manera, l'esmentada publicació empordanesa d'enoturisme fa un pas per obtenir algun dels premis Gourmand Best in the World que es lliuraran el 6 març a París.