El grup de veïns de Figueres que han decidit que el Mas Torrent s'utilitzi pel que es va cedir, per a un ús social, han celebrat el primer cap de setmana d'activitats. Tallers, un àpat o conferències són les primeres iniciatives que s'hi celebraran després de mesos de condicionar l'espai que estava molt degradat. L'Ajuntament no té cap intenció de cedir-los el mas i, segons ha explicat, ahir va aixecar acta i s'està a l'espera d'una ordre judicial per al seu desallotjament.

El Mas Torrent està situat al Parc de les Aigües i és un dels darrers masos de la ciutat. Va ser cedit per donar-li un ús social però mai s'ha condicionat. L'Ajuntament va anunciar-hi un projecte el 2008 que no s'ha concretat.

Des del mes d'agost, un grup de ciutadans s'han dedicat a treure la runa i fer-hi els treballs necessaris perquè es pugui utilitzar amb comoditat. Tenen el suport d'entitats que han estat presents en els actes aquest cap de setmana. Ells esperaven que l'Ajuntament els cedís l'espai però no ha estat així i la iniciativa el que ha generat ha estat rebuig per part dels dirigents municipals.

La regidora d'Habitatge, Patrimoni i Relacions transfrontereres, Sònia Trilla, a preguntes del regidor del PP, Diego Borrego, explicava al ple celebrat dijous que primer s'ha treballat per la via administrativa per tal que marxessin. Aquesta via s'ha esgotat i ara el que esperen és una ordre judicial que els permeti forçar el desallotjament si és necessari. Borrego demana fermesa per part del consistori i es pregunta qui es fa càrrec de les despeses de llum o gas i qui assumiria responsabilitats si es produís algun incident.

El grup de veïns continua amb l'objectiu de fer de l'espai un centre social i des de dijous hi tenen lloc diferents iniciatives en la inauguració del centre. Per avui estan programades vuit activitats, com ara un dinar popular i una cloenda a les nou del vespre.