Un noi que estava retirant diners d'un caixer automàtic del centre de Blanes va acabar greument ferit d'un cop de destral -prèviament n'havia rebut d'altres, propinats amb una ampolla de Jack Daniel's- després de perseguir i encarar-se als dos lladres que l'havien assaltat. Quan els agressors van veure que venien maldades perquè la víctima no desistia, van entrar en una botiga propera, van agafar-ne una destral i així van posar fi al conflicte. Els fets van ocórrer el passat 31 de gener a plena llum del dia i els agressors van aconseguir fugir després de deixar estesa la víctima enmig un bassal de sang, i amb un tall profund al braç esquerre que va afectar-li els tendons.

La Policia Local de Blanes, però, té els autors identificats i ha passat les dades a totes les policies locals de Catalunya a través dels Mossos d'Esquadra. De fet s'ha detingut almenys un dels participants en la brutal batussa. Es dóna el cas que aquest és el tercer atac violent -fonts policials ho qualifiquen d'intent d'homicidi- als carrers de Blanes en poc més d'una setmana. Els altres dos casos, però, van ocórrer de nit a la zona dels Pins, que és on hi ha els locals nocturns de Blanes.

Cap a tres quarts d'una del migdia del dia 31, un jove magrebí, conegut de la Policia Local per haver participat en petits delictes, va retirar entre 1.000 i 1.500 euros d'un caixer de la plaça Espanya de Blanes. Dos nois el van assaltar per darrere i li van arrabassar els bitllets. El fet que tots siguin joves d'entre 19 i 20 anys i tinguin en comú la possessió d'alguns antecedents fa pensar que la situació podria respondre a un ajust de comptes. Els dos lladregots van arrencar a córrer i la víctima els va anar darrere. A l'alçada de la benzinera BP, al carrer d'Anselm Clavé, a un quilòmetre de l'indret on havia ocorregut l'assalt, lladres i víctima van començar a esbatussar-se.

La Policia Local no té clar d'on va sortir l'ampolla de Jack Daniel's que va servir com a primer arma als lladres -probablement de la benzinera-, però sí d'on van arreplegar la destral. Un dels agressors va escapolir-se un moment i va entrar a un basar xinès que hi ha a tocar de la benzinera. Va agafar l'eina, que no va pagar, i va intentar clavar-la al cap del jove agredit. Un moviment li va salvar la vida però el tall li va causar ferides al cap i una important lesió al braç esquerre. Quan algú va donar la veu d'alerta a una patrulla propera, el noi ja jeia a terra greument ferit. Ahir, segons fonts policials, el jove ja havia estat donat d'altra després de ser operat.

Fugen en furgoneta

Mentre durava la batussa una furgoneta blanca Renault Kangoo va aparèixer a l'escenari i els dos agressors hi van pujar. Un testimoni va poder apuntar la matrícula i així el dos de febrer els Mossos d'Esquadra n'arrestaven l'amo. Va declarar que es va trobar la batussa i com que coneixia els agressors els va deixar pujar a la furgoneta, però que en cap moment estaven concorxats i que de fet els va fer fora quan va adonar-se que estava ajudant a fugir a dos criminals. Tot i això, la policia li imputa il·lícits relacionats amb l'encobriment. Falta per localitzar, però, el lladre que va esgrimir la destral. Totes les comissaries de Catalunya compten ja amb la seva foto.

Els altres dos casos de conductes violentes qualificades de temptatives d'homicidi van ocórrer el 21 i el 22 de gener al barri dels Pins. El primer episodi va tenir com a protagonistes dos homes que es coneixien de la presó i van discutir-se a les portes d'un local, tot apunta que arran de la dona que acompanyava un d'ells. Un va arrabassar-li les claus del cotxe a l'altre i el va intentar atropellar amb el seu propi vehicle, però només va aconseguir ferir la dona i també alguns agents de Policia Local que es van personar a l'indret. A l'endemà, una patrulla local va enxampar un jove que duia amagats als pantalons un matxet i un ganivet gros quan es tirava a sobre d'un altre noi a les portes d'una discoteca. Gràcies a l'actuació dels policies la víctima només va rebre talls lleus.