El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va decidir ahir que a partir de la setmana vinent quedarà prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. Aquesta restricció normalment es porta a terme en el període que va entre el 15 de març i el 15 d'octubre, però des del Govern van decidir que aquest any, de manera excepcional, s'establiran unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició.

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes, amb una fred amb poca humitat i un vent molt intens, està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d'incendis i ja s'hagin llançat avisos per prevenir l'encesa de focs en zones forestals.

Les causes d'aquesta situació estan relacionades també amb la manca de pluges. Des del Departament van explicar ahir que mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d'incendi continuï assolint sovint valors alts, molts alts en els dies més desfavorables.

D'aquesta manera queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, o barbacoes en els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi.