Cadaqués va registrar la matinada d'ahir un terratrèmol de 2,5 a l'escala de Richter, el setzè a les comarques gironines des del gener. Des de Roses fins al Port de la Selva o Llançà hi ha testimonis que van percebre'l. "Estava dormint i de cop he sentit com si fos un tro" relatava Cristian González, que resideix a la Gran Via de Roses. Es tracta de moviments sísmics habituals que no comporten danys materials i poques vegades es perceben.

Els veïns van sentir un soroll poc habitual que inicialment no van atribuir a un terratrèmol. Es produïa quan faltaven vint minuts per les set de la matinada, una hora en què molts encara estaven dormint. Cristian González relatava que s'ha aixecat de sobte del llit pel soroll i ha obert la finestra pensant que potser eren trons o el vent, acostumat a les inclemències meteorològiques dels darrers dies. Als que no estaven dormint també els va sorprendre. Antònia Arqués del Port de la Selva va explicar que estava desperta i va sentir una explosió. "Vaig pensar, no serà que hagi estat una bombona de gas?". Més tard al poble altres veïns compartien l'experiència informats ja que es tractava d'un terratrèmol. Arqués va explicar que alguns n'havien sentit un de més petit, la rèplica. L'alcalde de Cadaqués va descriure la percepció com "un soroll com un tro, com si a sota casa passés un tren o un metro". Des de Roses, el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, ho assimilava a una avió quan trenca la barrera del so. La majoria només van percebre el so i no el moviment. Cristian, en canvi, va assegurar que "ha fet bum i s'han mogut la porta de l'habitació" fent ressonar tota la cambra.

Els experts han explicat que es tracta de moviments habituals, que n'hi ha hagut d'altres, però que la gent no els percep. La poca profunditat podria ser un dels motius pels quals en algunes ocasions se sentin més.

El sisme d'ahir va tenir l'epicentre enre el Pení i Sant Sebastià al terme de Cadaqués, segons l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), amb una magnitud moderada que es considera que no ha de comportar moviments que puguin implicar danys materials i només percepció en algunes zones. L'alcalde ho exemplificava dient que "ens ha fet més mal la tramuntana aquesta setmana que no el petit terratrèmol". De fet, des de principi d'any, se n'han produït 16 a les comarques gironines, segons la Cadena SER. L'Institut geològic ha informat que els darrers a la zona han estat el 20, el 22, el 24 de gener (com va publicar Diari de Girona) i el del 30 de gener. Tots tenien una intensitat menor amb magnituds d'entre 0,7 i 1,4 graus. La sismòloga Teresa Susanna de l'Institut Geològica de Catalunya ha explicat que és un dels moviments que es viuen al llarg de l'any repartits al territori. "N'hi ha hagut d'altres localitzats a la mateixa zona però no es perceben". Els sismòlegs no poden predir aquests moviments, diu, però ha assegurat que es tracta de moviments normals que no causen danys.