Els furtadors de benzina professionalitzats proliferen a les comarques de Girona, a tenor de les detencions recentment efectuades pels Mossos d'Esquadra. Si el 23 de gener es detenia un home que conduïa una furgoneta preparada per xuclar, mitjançant una bomba de succió, milers de litres de combustible dels tancs de les benzineres, dilluns passat es van detenir dos homes més a la Jonquera que pretenien fer el mateix en un camió estacionat a una estació de servei de la Jonquera, i dins el qual hi dormia el camioner. En aquest cas, però, una patrulla de la policia autonòmica va enxampar els dos lladres tot just quan intentaven forçar el pany del dipòsit del transport i el robatori no va arribar a culminar-se.

Cap a les tres de la matinada de dilluns passat, una patrulla de seguretat ciutadana va veure dos homes ajupits arran d'un camió estacionat a l'aparcament d'una de les benzineres de la N-II a la Jonquera. A tocar hi tenien una furgoneta de matrícula búlgara. En veure la patrulla, els dos homes van córrer cap al seu vehicle i van intentar fugir. El cotxe policia, però, els va barrar el pas i després d'una breu empaitada van aconseguir enxampar el copilot, que va saltar de la furgoneta i es volia escapolir.

A la cabina de càrrega de la furgoneta hi havia un dipòsit buit amb una capacitat d'uns 1.000 litres que estava connectat a una bomba elèctrica d'aspiració. També hi havia dues garrafes de 10 i 25 litres de capacitat i una mànega d'un metre i mig de llargada. Tots els recipients eren buits, però l'intent de robatori era clar perquè el pany del dipòsit del camió estava forçat, tot i que no pas obert. Es creu que es tracta de dos furtadors professionals que transitaven per carreteres a l'atzar robant allà on podien. Els dos homes, que són romanesos i tenen 44 i 30 anys, no tenen antecedents a l'Estat espa?nyol. Tot i això, pel fet que no tenen domicili conegut i per tant el risc de fugida és alt, el jutge de guàrdia de Figueres els va enviar a presó.