Operaris de l'Ajuntament d'Olot, ahir, al matí van substituir un arbre mort situat al mig del passeig d'en Blai (el Firal) per un plançó. Segons va explicar l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), l'acció s'emmarca dins del context de la Ciutat dels Detalls. "Els veïns ens van comunicar que hi havia un arbre en molt mal estat i nosaltres l'hem canviat", va dir.

L'estat del paviment del Firal va ser causa de debat en el darrer ple de l'Ajuntament. La regidora, Clara Casanovas (ERC), va reclamar una actuació senzilla que corregeixi el mal estat d'un paviment que data de finals de la dècada dels seixanta del segle XX. El portaveu socialista, Josep Guix, també va reclamar una solució.

El regidor d'Urbanisme, Miquel Àngel Zarza (CiU),va desestimar cap actuació que vagi més enllà de reparacions puntuals, com la d'ahir. Va recordar que existeix un projecte de reforma del Firal que va conjunt amb el Firalet i l'Arxiu Històric. Va assenyalar que l'anterior equip de govern va prioritzar la construcció de l'Arxiu Històric i de la Sala el Torín en contra de la reforma del Firal.