Els grups Independents de les Planes-PM i Unitat Planenca es van negar a votar la normativa que ha de regir la nova llar d'infants de les Planes d'Hostoles. El portaveu dels Independents, Josep Soler, va argumentar que no havia disposat de temps per poder llegir la normativa a fons. Marc Muntané d'Unitat Planenca, també, va apuntar que les normes li havien arribat massa tard i ni ell, ni els membres del seu grup les havien pogudes estudiar. La conseqüència va ser que la normativa es va quedar sobre la taula.

L'alcalde, Eduard Llorà (CiU), va explicar que, precisament, el retard en la publicació del document final de la normativa va ser la incorporació de les propostes dels dos grups de l'oposició. "Ens vàrem passar tota la setmana abans del ple fent reunions per tal d'escoltar les propostes dels ?opositors", va dir. Llorà va indicar que havia tingut un excés de confiança.

L'alcalde va explicar que ara la normativa s'haurà d'aprovar al ple de març. En aquest sentit, va apuntar que té el compromís dels representants dels Independents de les Planes-PM i d'Unitat Planenca que votaran en positiu.

La normativa ha estat feta per les professionals de la nova escola infantil de la localitat. "Es tracta de normes per regular l'activitat diària del centre", va explicar l'alcalde.

La nova escola de nadons de les Planes té capacitat per 61 infants i n'acull poc més de 20. El seu manteniment suposa una despesa anual aproximada de 130.000 euros. En conseqüència, és una de les parts principals del capítol de despeses del pressupost municipal. Fa unes setmanes, l'alcalde va qualificar l'equipament de desproporcionat respecte a les previsions de creixement de la localitat. Segons va dir, la crisi ha aturat el creixement demogràfic. Per tal d'optimitzar el servei, l'Ajuntament ha aplicat mesures d'estalvi. Una d'elles va ser establir un conveni amb l'Ajuntament de Sant Aniol de Finestres per compartir la despesa en parts propocionals al nombre d'alumnes de cada municipi.