L'Ajuntament de Tossa no haurà de pagar cap sanció econòmica per les gravacions que el 2010 es van fer a la comissaria i que van acabar amb dos agents expedientats per malparlar de l'exalcaldessa Imma Colom (CiU) i el cap de la Policia Local, David Barranco. Segons estableix la Llei de Protecció de Dades no hi ha sanció econòmica quan s'obre un expedient a una administració pública. En aquests casos, només es fa pública la infracció comesa i s'insta a corregir les irregularitats.

L'afer de les càmeres de seguretat continua portant cua. El cas es remunta a l'estiu de 2010, quan dos agents van ser sancionats per l'ajuntament, que els acusava de malparlar de la llavors alcaldessa i del cap de la Policia Local. L'ajuntament es va basar en gravacions de les càmeres de seguretat que el mes de maig del mateix any s'havien instal·lat a la comissaria. L'actuació de l'anterior govern ha estat objecte d'un expedient sancionador per part de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (AcpCat). En un comunicat, l'ajuntament actual va fer públic dimarts que corregia totes les irregularitats detectades per l'AcpCat i que ho feia de manera ràpida per evitar sancions. Entre d'altres, l'alcaldessa, Gisela Saladich, va explicar que les càmeres deixarien de gravar veu i que es canviaria l'orientació d'algunes d'aquestes, seguint el que se'ls demanava.

Sembla, però, que no caldrà. La normativa de Protecció de Dades no preveu sancions econòmiques per a les administracions públiques expedientades. En aquests casos, només es declara públicament la infracció i s'insta a corregir-la. Si l'administració en qüestió no corregeix les irregularitats, l'òrgan sancionador -en aquest cas l'AcpCat- pot proposar mesures disciplinàries. Fonts de l'Acpcat van confirmar que per a les administracions públiques no hi ha sancions econòmiques i que, segons estableix la llei, només es poden aplicar a agents privats.