Blanes, Lloret i Tossa continuen fent passos plegats per treure el màxim profit a tots nivells a la seva zona. En aquest sentit, ahir van anar una mica més enllà i els tres ajuntaments van anunciar que s'han unit per promocionar per primer cop els carnavals de les tres poblacions. L'objectiu és potenciar la marca "Costa Brava Sud" i reduir en part els costos de promoció i de disseny i elaboració del cartellatge, que enguany també és comú. S'ha intentat, a més, que les rues dels tres pobles no coincideixin en dia i hora, perquè els ciutadans de totes tres poblacions puguin anar als altres dos pobles també. Es dóna la circumstància que els tres consistoris estan governats per partits diferents -a Lloret hi ha CiU amb ERC, a Blanes el PSC i a Tossa el TU-, però creuen que junts sumen més que per separat.

Segons va explicar la regidora de Festes de l'Ajuntament de Lloret, Ester Olivé, els tres municipis s'han unit per fer la promoció conjunta i, a més, s'ha elaborat una línia gràfica conjunta encapçalada per la marca "Costa Brava Sud". "La idea va sorgir per potenciar la marca Costa Brava Sud", va destacar la regidora Ester Olivé, que va recordar el potencial que sumen les tres poblacions en conjunt amb 83.000 residents, 1,5 milions de turistes l'any i una capacitat de 69.859 places turístiques. Olivé va assegurar, a més, que la unió en promoció també servirà per reduir costos, tot i que els ajuntaments encara no han quantificat quin pot ser aquest estalvi. "La promoció conjunta i el disseny i edició dels cartells genera un estalvi", va afirmar la regidora.

Per l'edició d'enguany, Olivé va destacar que a la rua de Lloret, que serà el dissabte 18 a les quatre de la tarda i diumenge 19 a les dotze del migdia, hi haurà nou comparses, 11 carrosses i la participació de 1.400 persones. A més, va destacar que hi haurà la participació de 50 persones del famós Carnaval de Binche (Bèlgica), que el 2003 va ser declarat Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat per la Unesco.

La regidora de Cultura i Festes de Blanes, Lara Torres, va destacar que tot i que encara és obert el període d'inscripcions per la rua de Blanes, que serà diumenge 19 a la tarda ja hi ha confirmades 29 carrosses i comparses. Torres va explicar que aquest any com a novetat l'ajuntament i l'Associació de Botiguers organitzen el concurs de Disfresses a la feina, que es farà divendres 17 i dissabte 18. Aquest concurs ja es fa tradicionalment a Lloret i a Tossa, que aquest any arriba a la 18a edició.

Per la seva part, el regidor de Festes de l'Ajuntament de Tossa, Ignasi Sallés, va destacar que aquest any des del consistori han apostat per "potenciar molt" el Ball de la Dona. La rua serà el dissabte 3 de març. Finalment, va afirmar que "Blanes, Lloret i Tossa no s'han de fer la competència, sinó sumar".

Aquest no és el primer projecte que fan conjuntament els tres municipis, fa uns mesos els tres ajuntaments van anunciar la seva intenció de presentar "una candidatura" conjunta per aspirar a ser considerada per l'Estat com a Destinació Madura i així poder concentrar un seguit d'ajudes i millores per potenciar aquesta zona conjunta.