La ministra de Foment, Ana Pastor (PP), té molt clar que ha d'acabar primer totes les obres començades abans de posar-se a projectar noves infraestructures. Va concretar que destinarà una inversió de 1.629 milions d'euros a l'autovia del Nord-est, l'A-2. Pastor també es va referir al tram entre Besalú-Cabanelles-Figueres per convertir la N-260 en una autovia, desdoblant 24 quilòmetres amb una inversió de 100 milions d'euros. A més, va citar les autovies de la Plata, del Cantàbric i del Duero com a prioritàries, juntament amb la N-II.

El Ministeri de Foment prepara un Pla d'Infraestructures, Transport i Habitatge per al període 2012-2024, que comptarà amb un pressupost de 225.000 milions d'euros, segons les estimacions internes d'aquest departament.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va dir ahir a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats que aquest pla, elaborat amb estimacions reals basades a l'entorn econòmic actual, destinarà gran part a l'àrea de carreteres (52.403 milions d'euros) o al desenvolupament de l'AVE (25.000 més).

La ministra va explicar que el pla comptarà amb aportacions pressupostàries, amb fons europeus i amb la participació del sector privat, mitjançant el model de col·laboració publicoprivada en el qual poden participar agents com els fons d'inversió. En l'àrea de carreteres, donarà prioritat a la finalització dels itineraris ja iniciats per tancar el mallat de la xarxa, farà una planificació més d'acord amb les necessitats actuals i impulsarà el manteniment de la seguretat viària.