Una canonada es va rebentar ahir al matí a Girona i va inundar bona part del carrer del Carme i el pont que l'enllaça amb la plaça dels Països Catalans per sobre del riu Onyar. La canonada que es va rebentar és una de les més importants de Girona i una de les que porta més cabal d'aigua, per la qual cosa es va vessar una gran quantitat de litres d'aigua, deixant la zona ben negada.

La incidència va passar cap a quarts de nou del matí. Immediatament, la companyia Aigües de Girona, Salt i Sarrià va rebre l'avís d'una fuita d'aigua de grans dimensions. Els tècnics de l'empresa van actuar ràpidament deixant sense subministrament els veïns durant uns minuts. Els operaris van tallar la canonada i van desviar el subministrament d'aigua per les canonades adjacents, mentre l'intentaven reparar. Quan l'aigua va començar a passar per aquests canals alternatius, els veïns van recuperar el subministrament.

Canonada glaçada

Segons les primeres hipòtesis, la canonada s'hauria esquerdat per culpa de l'onada de fred. Fonts de l'empresa van indicar que aquests darrers dies les canonades han hagut de suportar temperatures per sota zero, fet que hauria glaçat i esquerdat posteriorment la canonada provocant la gran fuita.

La Policia Municipal va tallar la circulació pel carrer del Carme i el pont que l'uneix amb la plaça dels Països Catalans i el carrer Emili Grahit.

Mentre va durar la fuita un gran cabal d'aigua baixava pel pont deixant una curiosa imatge d'aigua per sobre i per sota la carretera, i quasi més cabal que el que porta l'Onyar aquests dies.

La fuita d'aigua no només va deixar sense aigua els veïns de la zona a primera hora del matí de diumenge, sinó que també va inundar alguns locals situats en baixos, com el del restaurant El Bósforo.

Segons van indicar els Bombers, diverses dotacions van haver de fer sortides per bombar aigua que havia quedat acumulada en baixos i garatges, sense més conseqüències que la inundació d'aquests espais.

La inundació al carrer es va acabar també amb rapidesa després que els tècnics de la companyia obrissin els embornals perquè xuclessin l'aigua.

Tot plegat va acabar amb un ensurt, i les molèsties que van haver de patir els veïns per no poder disposar d'aigua a primera hora del matí.

La incidència de la canonada rebentada va deixar, això sí, imatges espectaulars i el carrer del Carme i adjacents convetits en un enorme bassal durant una estona.