L'onada de fred siberià està trencant rècords de temperatura mínima a diverses poblacions de Catalunya, i ahir a les comarques gironines van ser moltes les localitats amb mínimes molt per sota de zero graus en el que ha estat considerat un dels caps de setmana més gèlids de l'any.

Les temperatures de la intensa onada de fred dels últims dies van baixar pronunciadament, sobretot la matinada del dissabte al diu?menge, que segons el Meteocat va ser la més freda de l'episodi en punts de l'interior com el Ripollès i del prelitoral com l'Alt i Baix Empordà i Selva. El termòmetre va arribar a marcar en algunes localitats del prelitoral -10ºC, causant importants gelades que han afectat tot el país. La ciutat de Girona va arribar també a la seva mínima de -7'7ºC, la més destacable durant aquest onada de fred siberià que va deixar temperatures similars i fins i tot de més fredes en localitats d'arreu de la demarcació.

D'altra banda, Protecció Civil ha allargat fins demà al migdia l'alerta PROCICAT per l'avís de vents superiors als 90 km/h al Pirineu occidental, afectant algunes comarques com la Cerdanya, la Seu d'Urgell o l'Alta Ribagorça. Associada a aquesta previsió de ratxes de vent molt fortes de component del nord, la mateixa direcció general de Protecció Civil va emetre ahir també una prealerta del Pla d'emergències per risc d'incendis forestals que afecta sobretot l'Empordà, el Pla de l'Estany i el Ripollès.

Segons la predicció del Meteocat, l'episodi de fred intens es mantindrà durant tota la jornada d'avui, quan les temperatures podrien patir un nou descens, amb màximes previstes a Girona de 9ºC i mínimes de -8ºC. Aquesta predicció preveu també que demà finalitza l'entrada d'aire gèlid a Catalunya, tot i que l'ambient fred continuarà fins al proper cap de setmana.