Catalunya espera que a partir d'aquest dimarts hi hagi noves nevades a Girona per sobre dels 200 metres d'altura, mentre que al Pirineu la cota mínima s'elevarà fins a 300 metres i en altres punts del litoral i prelitoral fins a 500.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha assenyalat en un comunicat que el nou episodi de neu afectarà sobretot el Pirineu, especialment a la Vall d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, on els gruixos seran superiors als 40 centímetres per sobre dels 1.500 metres.

Al mateix temps, les temperatures segueixen sota mínims i en casos concrets del litoral i prelitoral fins i tot s'han registrat les més baixes dels últims dies, com ha estat el cas d'Orís (Barcelona) amb -11,4 graus centígrads i en les gironins Vall d'en Bas (-10,9 graus) i Fornells de la Selva (-10,4 graus).

De fet, fins a un 68% de les estacions de la xarxa del SMC han registrat una temperatura mínima que entra dins de la consideració de situació meteorològica de risc.

La predicció indica que els termòmetres tendiran a apujar durant els pròxims dies, tot i que l'ambient encara es mantindrà "molt fred", i l'ascens serà més evident durant el cap de setmana.