El Grup de CIU a l'Oposició de Tossa ha presentat un escrit a l'Ajuntament demanant l'anul·lació de l'expedient d'inspecció extraordinària dels guals que el govern municipal va posar en marxa el passat novembre. CIU considera que l'expedient s'ha tramitat "prescindint total i absolutament del procediment legalment establert en matèria d'inspecció tributària i a esquenes dels perjudicats". Segons el grup, els afectats s'han assabentat de les actuacions inspectores per mitjà del requeriment d'ingrés de la taxa, "sense que l'Ajuntament ni Xaloc, els hagi donat audiència prèvia de l'existència d'un expedient".

CiU assegura que la falta de comunicació als afectats de la iniciació de l'expedient i de la proposta de conformitat o disconformitat amb la liquidació, "ha donat lloc a nombroses errades i arbitrarietats", com l'exigència de pagament de gual "a molts edificis que no en tenen" o l'exigència de pagament individuals a copropietaris d'edificis col·lectius.

CIU es mostra conforme amb el fons del procediment d'inspecció que l'Ajuntament ha engegat per aflorar guals no declarats però discrepa de les formes emprades, "perquè no es pot girar directament un rebut de gual a un ciutadà que mai l'ha demanat sense donar-li ocasió de defensar-se mitjançant els tràmits d'audiència prèvia que estableix la Llei", asseguren. CiU lamenta que TU i el PSC "hagin perdut les formes de forma grollera amb un tema tan sensible, en els temps que corren" i emplaça el govern a corregir-les i fer un nou expedient "que respecti escrupolosament el procediment d'inspecció tributària".