Els mestres de l'escola Pere Torrent, de Lloret de Mar, van ser els únics de Girona en passar la nit al seu centre per protestar contra les retallades pressupostàries en educació. A més, aquests docents van acordar mantenir les accions i han anunciat una concentració per a cada dimarts al migdia i una cassolada els dimecres, minuts abans d'iniciar la jornada lectiva. Així com també vestir samarretes grogues -el color escollit per simbolitzar el rebuig a les retallades- cada vegada que facin una sortida.

A Salt, professors de l'institut Vallvera dimecres van fer un sopar-tancada per manifestar, també, la seva oposició a les restriccions pressupostàries del Govern.

A Barcelona, ahir a la tarda, un miler de treballadors públics van respondre a la segona convocatòria dels sindicats de la funció pública contra l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat i es van manifestar davant el Parlament de Catalunya. "Ràbia", "patiment" i "decepció" són alguns dels sentiments que manifestaven els representants sindicals de la funció pública, després que els pressupostos haguessin passat el filtre del Parlament amb l'acord entre CiU i PP. Van assegurar, però, que mantindran les mobilitzacions perquè les retallades afecten els ciutadans "com a treballadors i com a usuaris" dels serveis públics.

De fet, les protestes ja havien començar de bon matí, quan un grup de delegats de CCOO, UGT i IAC es van concentrar davant les portes de la cambra catalana per reprotxar als diputats de CiU i PPC que anaven entrant a l'edifici el seu suport als pressupostos. Els sindicalistes els lliuraven fulls informatius amb els seus arguments en contra d'uns comptes que, segons denunciaven, retallen drets socials i laborals.

D'altra banda, un estudi del sindicat Aspepc·SPS denuncia que els professors catalans de Secundària han perdut uns 5.000 euros anuals de sou en l'últim any i mig a causa de les retallades ordenades per l'anterior executiu, l'augment de l'IRPF aprovat pel PP i de les hores lectives ordenada per la Generalitat. El seu informe precisa que un professor que al maig de 2010 percebia uns 40.000 euros anuals bruts en rep ara uns 34.750 euros.