Cinc persones han mort aquest diumenge a la nit i quatre més han resultat ferides de diversa consideració en un xoc frontal a la N-II, al seu pas per Figueres i a l'encreuament amb la carretera de Roses, entre una furgoneta ocupada per almenys vuit persones i un camió, segons Protecció Civil. D'acord amb el primer balanç, les cinc víctimes viatjaven a la furgoneta i dos dels quatre ferits es troben en estat greu després de patir politraumatismes. Es tracta del conductor del camió i l'ocupant de la furgoneta, que han estat evacuats pel Sistema d'Emergències Mèdiques a l'hospital Josep Trueta de Girona. Els altres dos, en estat menys greu, estava previst que els traslladessin a l'Hospital de Figueres.

L'accident s'ha produït al voltant de tres quarts d'onze de la nit.

El SEM ha desplaçat 4 ambulàncies al lloc dels fets i set dotacions dels Bombers de la Generalitat, que treballen en les tasques d'assistència i neteja de la zona. Els bombers Han hagut d'alliberar el conductor del camió que havia quedat atrapat i que està greu. Vuit dotacions de Mossos d'Esquadra també col·laboren en tasques d'assegurament de la zona i desviament del trànsit, que es fan per dins de Figueres.

La carretera es troba completament tallada en els dos sentits de la marxa a l'alçada del quilòmetre 754 des de pocs minuts després de les onze de la nit, segons el Servei Català de Trànsit.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya per un cas de múltiples víctimes.