L'Ajuntament de Blanes s'ha estalviat uns 7.000 euros en la promoció del carnestoltes d'aquest any, després d'haver-se unit amb els consistoris de Lloret i Tossa i fer una promoció conjunta del Carnaval de la Costa Brava Sud. El principal objectiu de la iniciativa conjunta ha estat reforçar i donar encara més valor als carnavals d'aquests tres municipis que ja per si sols tenen un fort atractiu. Així, el Carnaval de la Costa Brava Sud ha unit les celebracions de les tres viles sota una mateixa línia gràfica i una promoció conjunta. Això no tan sols ha significat per a l'Ajuntament de Blanes una millor promoció tant de les festes com de la mateixa població, sinó que també ha permès aquesta reducció de 7.000 euros en el pressupost.

Pel que fa a les celebracions, prop de 1.700 persones van participar diumenge a la Rua de Carnestoltes de Blanes, on van desfilar 29 carrosses i comparses de Blanes i de diverses poblacions més. Hi havia set comparses de Blanes, quatre de Lloret, tres de Tossa, tres de Malgrat, tres de Tordera, dues de Pineda, dues de Riells i Viabrea, una de Palafolls, una de Calella, una de Massanes i una de Fogars de la Selva. Els actes estancaran demà amb la festa de l'enterrament de la sardina, que inclourà el seguici fúnebre i un cremat gratuït.

Per altra banda, la festa de carnestoltes de Santa Coloma de Farners ha assolit tots els rècords de participació amb la desfilada de 18 carrosses i prop d'un miler de figurants durant tot el cap de setmana, segons fonts municipals. A més, s'han repartit 8.000 euros en premis pels concursos de disfresses que s'hi han fet. Santa Coloma tancarà les festes de carnestoltes demà amb l'enterrament de la sardina. Les activitats es faran a la plaça Farners a partir de les sis de la tarda. Hi haurà lectura del manifest del difunt rei Carnestoltes, enterrament i sardinada popular.