Els operaris de l'empresa que va dur a terme l'obra va iniciar ahir els treballs per canviar el paviment del passeig marítim de l'Escala. L'espai es va refer fa gairebé tres anys després que el temporal de Sant Esteve de 2008 el destrossés però les lloses amb què es va fer es desfan i hi apareixen forats. La setmana passada el departament de Costes de l'Estat va començar les proves per aixecar l'estructura, que es substituirà per formigó continu de color. Es preveu que els treballs durin entre quinze dies i un mes.

L'espai es va remodelar amb caràcter d'urgència en convertir-se en un dels punts que la forta llevantada del Nadal de fa quatre anys el fés malbé. El projecte, que va costar 3,7 milions d'euros, va durar pocs mesos i es va poder estrenar l'estiu de 2009. L'actuació, però, no va donar els resultats esperats. I és que el material escollit es va anar degradant per la sal i van començar a aparèixer forats en diverses zones.

S'actuarà a tot l'espai

Aleshores, el consistori es va posar en contacte amb Costes i l'empresa responsable per tal que el reparés. Aquesta va anunciar que assumiria l'actuació a la part afectada d'uns 3.000 metres quadrats però, finalment, s'aixecaran els 4.000 metres quadrats de passeig. Els operaris van iniciar ahir els treballs per aixecar manualment les pedres que envolten l'arbrat per a poder conservar-les i una màquina va començar a extreure les lloses malmeses. El paviment serà substituït per formigó.