Una empresa projecta a Castelló d'Empúries construir un hotel de quatre estrelles envoltat de vegetació, de nova planta però integrat a la darrera masia d'Empuriabrava. Se situarà a l'emblemàtic espai del Trabuc. Els inversors, capital rus, han presentat un avantprojecte a l'Ajuntament que en destaca la qualitat i els beneficis que comportarà a la població en llocs de treball i en oferta turística de qualitat.

Els empresaris són els mateixos que gestionen l'hotel Port Salins de la marina, també de quatre estrelles. Van adquirir fa uns anys la gran àrea del Trabuc, on se situa una de les tres masies o cortals que existien abans d'aixecar la marina amb canals navegables. Datada del segle XVII està en molt mal estat per la degradació pel pas del temps i pels danys causats per la presència d'ocupes. En els darrers anys s'han posat sobre la taula diferents propostes. La darrera plantejava una cessió de la masia l'Ajuntament però la construcció d'un hotel amb més de quatre plantes d'alçada, una proposta que Urbanisme no va veure bé. Els propietaris continuen amb l'objectiu de construir un hotel de luxe als seus terrenys i han mantingut converses amb l'Ajuntament per tal de treballar amb un projecte que pugui tirar endavant.

Amb aquesta intenció han presentat un avantprojecte amb un innovador projecte arquitectònic. La proposta preveu restaurar l'antiga masia que es convertiria en la part noble de l'hotel, una gran àrea, per exemple, d'entrada i amb espai per a convencions. S'hi enllaça l'àrea de nova construcció en forma d'ela, amb planta baixa més dues plantes on s'ubicarien la cinquantena d'habitacions, i els diversos serveis com piscina interior, zona de spa i restaurant, entre altres. El pàrquing se situaria en un soterrani. Una de les peculiaritats de l'hotel, a banda d'estar integrat a l'antiga masia, és la important vegetació que l'envoltarà.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, ha constatat que la impressió per part de l'Ajuntament ha estat bona, per la qualitat de la proposta. Sanllehí ha remarcat que els empresaris coneixien les condicions del consistori amb qui han mantingut prèviament converses. Es considerava bàsic, en primer lloc, conservar i restaurar la històrica masia que si passava a mans municipals tampoc no hi hauria hagut diners per fer-hi cap intervenció, remarquen i, en segon lloc, es volia un projecte de qualitat.

Els inversors haurien complert posant sobre la taula un avantprojecte que planteja un nou establiment hoteler on s'ha primat la qualitat per davant la quantitat. Però els responsables del projecte no només han plantejat una proposta que agradat sinó que disposen dels diners per començar a construir. Això suposa, en una època complicada econòmicament, que a la població es tiraria endavant un projecte que generaria com a mínim 60 llocs de treball directes, diu Sanllehí, a banda dels indirectes durant la construcció i quan es posi en funcionament. A tot això s'hi sumarien les millores urbanístiques que estan plantejades amb l'obra com la construcció d'una rotonda a la zona. Els impulsors estan treballant en aquest moment en la redacció del projecte. Sanllehí ha assenyalat que "es donaran totes les facilitats del món".

A Empuriabrava, abans de convertir-se en marina, hi havia tres cortals. Un va desaparèixer amb la construcció dels Arcs, les restes del segon es troben a l'interior d'un altre hotel, i el Mas Llebrer serà una part destacada del nou hotel.