L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha fet un nou pas per a la creació del nou Pla General del municipi després que ahir aprovés per ple l'encàrrec de redacció del nou planejament urbanístic al Consell Comarcal de la Selva.

L'actual Pla d'ordenació urbanística municipal (Poum) de Sant Hilari és vigent des de l'any 1994 i s'ha escollit ara, explica l'alcalde, Robert Fauria (CiU), per fer l'encàrrec als serveis tècnics comarcals perquè és un moment "de tranquil·litat urbanística" i perquè hi ha "un nivell d'acord entre els grups municipals per desenvolupar-ho". L'encàrrec al Consell suposarà una despesa d'uns 160.000 euros, que pagarà l'Ajuntament en quatre anys. La idea de l'equip de govern de CiU és poder tenir enllestit el nou POUM per a finals d'aquest mandat i comptarà amb participació ciuradana, segons va relatar Fauria.

Per part de l'oposició, el portaveu del PIG Joan Ramon Veciana va destacar que el seu grup havia realitzat un estudi i també mirat preus sobre l'elaboració del Poum en l'àmbit privat i que la proposta "era millor" i que no entenien per què el Consell no podia ajustar preus. I, finalment, va demanar que es fes un concurs a l'hora d'adjudicar la redacció del Pla.

I des del grup d'ERC, el republicà Joan Garriga va explicar que des la seva formació no s'haviadecantat per aprovar el punt pel tema de si una persona feia un preu millor o altre sinó perquè "ens pesa molt tenir una persona coneguda -el Consell- i que treballa bé i això ha decantat la balança".

El punt es va aprovar i l'alcalde a petició del PIG es va comprometre a aprovar "a la idea d'analitzar que hi hagi una possiblitat de millorar preus" per part del Consell tal i com va demanar el PIG.