Inditex continua apostant de manera definitiva per Tordera i ha anunciat que instal·larà la seu mundial de Massimo Dutti a la localitat. Segons va confirmar l'alcalde, Joan Carles Garcia, en declaracions a Ràdio Tordera, el gegant tèxtil gallec construirà l'oficina central de Massimo Dutti, en el mateix sector de Fibracolor, on s'està aixecant el nou centre logístic de distribució de la compa?nyia. Segons van explicar fonts municipals, doncs, durant les properes setmanes començarà la construcció de l'edifici d'oficines de la marca, que serà una obra "singular" i un "símbol" de la localitat. Cal destacar que Massimo Dutti té actualment més de 560 botigues en més de 50 països.

L'equipament ocuparà una superfície de 30.000 metres quadrats i estarà situat davant el nou magatzem de distribució que s'està construint al peu de la carretera N-II i que hauria d'estar llest en poc temps. Aquesta nova infraestructura, però, no afectarà la superfície destinada a zona verda ja que l'edifici s'aixecarà als terrenys que Inditex havia reservat inicialment dins el seu àmbit amb la previsió d'ampliar les línies de negoci.

L'edifici -segons detalla la ràdio municipal- està dissenyat pels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig, autors, entre d'altres, de la ciutat esportiva del F.C Barcelona. La proposta consisteix en construir un edifici de planta baixa i dos pisos situat dins l'actuació urbanística prevista. La planta baixa es planteja oberta per quatre cares i destinada a l'ús d'aparcament. Les dues plantes superiors es destinaran a oficines. El conjunt no superarà l'altura reguladora de l'edificació fixada en 15 metres. L'alcalde de Tordera va destacar que l'edifici serà "singular". "És un edifici d'oficines bastant significatiu", va apuntar l'alcalde, i va afegir "que serà un símbol de Massimo Dutti a Tordera".

A més, Joan Carles Garcia va assegurar que aquesta nova inversió donarà més feina i de més qualitat que la que ja oferia el nou centre logístic. En aquest sentit, Garcia va anunciar que aquest projecte obrirà noves vies d'ocupació, diferents de les que s'ofereixen des del centre logístic i que van des del personal administratiu, passant pel de disseny fins a personal d'informàtica i noves tecnologies.

Segons es recull a la ràdio, a més, en els terrenys on es construirà aquesta oficina, també s'especulava que podia acollir una botiga de Massimo Dutti, però de moment s'ha declinat aquesta opció. Davant les dues propostes possibles, Joan Carles Garcia creu que l'oficina serà més beneficiosa que no pas la botiga. El consistori preveu que les obres puguin començar de manera imminent, tan aviat com es resolguin les prescripcions de caràcter tècnic que es requereixen des del Departament de Territori i Sostenibilitat. Inditex va anunciar el febrer de 2011 que invertiria 190 milions d'euros en cinc anys en la construcció d'un nou centre logísitc i preveu que es puguin crear 500 llocs de treball directes i 200 més d'indirectes. Ara s'està construint actualment el nou centre de distribució que tindrà una sitja per emmagatzemar peces de roba penjades, que serà la instal·lació de la seva classe més avançada tecnològicament a tot Europa. El grup ja té a Tordera la seu de tres de les seves marques, Massimo Dutti, Bershka i Oysho.