La incertesa generada sobre la fragmentació de l'Institut Català de la Salut (ICS) i la creació d'empreses filials, una d'elles a les comarques gironines amb 26 equips d'atenció primària com a prova pilot, també s'ha estès al Col·legi de Metges de Girona. Tal com va avançar Ràdio Girona, el seu president, Benjamí Pallarès, va assegurar que no podia tenir clar el seu posicionament entorn d'aquest assumpte fins que no s'hagués reunit amb l'ICS per rebre més detalls sobre el funcionament d'aquesta remodelació.

És per això que el Col·legi de Metges va traslladar divendres passat una carta al gerent de l'ICS, Joaquim Casanovas, en la qual demana una reunió a Girona per tal que l'entitat pugui exposar els seus arguments. Segons Pallarès, la trobada s'hauria de produir en un auditori gran, al qual poguessin assistir tots els metges qui volguessin, i que també s'hauria de poder obrir un torn de preguntes per a que els professionals puguin resoldres els seus dubtes i inquietuds vers aquest procés de "descentralització" que es va presentar la setmana passada. "És molt difícil traslladar el que pensen la globalitat per fer-ho, i és per això que hem pensat que aquesta seria la millor fòrmula per tal que tothom qui vulgui assistir hi pugui dir la seva i pugui estar informat del procés. Volem donar la oportunitat a tots per poder preguntar", va afirmar Pallarès, qui va comentar també que des que es va fer pública la creació d'aquestes filials, cada interlocutor ha donat les seves pròpies dades i això ha contribuït a crear més confusió.

El president del Col·legi de Metges a Girona va assegurar que hi ha una sèrie de punts que són inquietants, ja que depenent de com es portin a terme, la idea pot sortir bé o malament. "No sabem qui gestionarà els consells d'administració, ni com es farà, i això pot ser determinant", va explicar Pallarès, qui va criticar que "ells han estat molt clars fins on han volgut arribar, però encara hi ha coses que no han deixat gens clares".