Va tenir els seus minuts de fama quan va assegurar que els Mossos d'Esquadra l'havien denunciat injustament per muntar la seva euga per una carretera havent begut més del compte. Ara el veí de Camprodon Cristian Sánchez Paz, de 36 anys, demostra de nou que el seu comportament a la carretera no és del tot fiable. Els Mossos el van tornar a denunciar el passat 27 de febrer per conduir sota la influència de les drogues. A una hora tan prudent com les sis de la tarda, el test d'ingesta d'estupefaents va donar positiu per cocaïna -malgrat que això no vol dir que n'acabés de prendre; depenent de la quantitat consumida la prova pot ser positiva moltes hores després de prendre les drogues. La denúncia va ser doble perquè, a més, l'home havia patit la retirada del carnet de conduir per ordre judicial després de perdre'n tots els punts. Li havien retirat tan sols un dies abans, el 22 de febrer, segons van indicar ahir fonts policials.

A mitja tarda de dilluns, una patrulla que feia tasques de control de drogues i alcohol a la carretera C-38 al terme municipal de Camprodon va aturar el cotxe que conduïa Sánchez Paz. En demanar-li la documentació, els agents van detectar que el conductor tenia el permís de conduir retirat judicialment, i per tant havia perdut tota vigència. Concretament el jutjat n'havia dictat la suspensió el dia 22 de febrer. Si bé l'home va ser aturat sense haver comès cap infracció ni imprudència, els agents li van practicar proves d'alcoholèmia i de tòxics. La de drogues va donar positiu per ingesta de cocaïna.

A tenor de tot plegat, els agents de Trànsit van denunciar Sánchez Paz com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379.2 del Codi Penal, per conduir sota la influència de drogues. Segons la reforma efectuada el 2007, conduir sota l'efecte d'estupefaents suposa penes de presó de tres a sis mesos o multes de sis a dotze mesos, realització de treballs per a la comunitat -entre 30 i 90 dies, depenent de la gravetat dels fets-i, en tot cas, la prohibició de conduir vehicles, inclosos ciclomotors, per un lapse de temps que pot oscil·lar entre un i quatre anys. A més, els agents també li van imputar un delicte de trencament de condemna per conduir amb el permís retirat per ordre judicial.