El grup de CiU al Congrés ha impulsat una proposició de llei per aconseguir que el Govern central modifiqui la Llei de Costes. CiU demana que es crei una excepció amb les ciutats navegables i que, per tant, es respecti la propietat privada de les construccions i amarraments dels canals d'Empuriabrava i Santa Margarida, a Roses. També demana no aplicar la llei a Cadaqués i Sitges, per considerar-les àrees urbanes consolidades amb singularitats pròpies, a nivell paisatgístic i històric. CiU defensa que cal una llei proteccionista però demana "flexibilitat" per a casos concrets que complien la Llei en el moment que es van construir i que consten en el registre de la propietat. El grup confia que el PP farà prosperar la iniciativa després que el ministre del ram ha anunciat que vol modificar la llei per donar "seguritat jurídica als propietaris".

El ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, va anunciar la previsió del Govern del PP de modificar la llei de Costes. Des de CiU, han aprofitat aquesta nova situació política per impulsar una proposició de llei per modificar la normativa i aportar solucions a problemàtiques concretes.

A les comarques gironines, l'aplicació de la Llei de Costes comporta problemes a les marines interiors de Santa Margarida i Empuriabrava ja que els propietaris perden els amarradors -poden aspirar a una concessió de, com a màxim, 60 anys- i han de deixar un espai de pas per darrere les seves cases.

A més, l'aplicació estricta de la llei també genera conflicte a punts del litoral gironí com Blanes -on hi ha càmpings situats a tocar de la platja de s'Abanell- i també a Cadaqués.

Per això, el grup parlamentari de CiU vol que, en casos puntuals, la llei contempli excepcionalitats. Concretament, la proposta de CiU vol que els canals de Santa Margarida, a Roses, i Empuriabrava no pertanyin al domini públic i que, per tant, no se'ls apliqui la llei. El diputat Pere Macias va defensar que, en aquests casos, la norma vigent atempta contra els drets dels propietaris.