L'alcalde de Llançà i portaveu de CiU a la Diputació, Pere Vila, és des d'ahir el nou president de Convergència Democràtica de Catalunya a les comarques gironines. Vila pretén que el partit guanyi en implantació, encara que admet que parteixen d'una molt bona situació. El seu gran repte serà la crisi i gestionar els bons resultats aconseguits fins ara.

CiU viu ara un dels moments amb més poder institucional de la seva història. És conscient que pot ser més complicat gestionar els èxits?

Tenim una concentració important d'administracions en les nostres mans, però crec que la complexitat rau més en la situació actual que vivim. Malauradament mani qui mani la prioritat ha de ser sortir d'aquesta situació en què estem instal·lats i no s'albira a curt termini un canvi. I això fa que sigui la prioritat absoluta. El repte per qualsevol governant és intentar canviar aquesta situació.

Per la crisi, CiU té un altre repte: com gestionar la imatge del "partit de les retallades".

Seré sincer. No m'agrada utilitzar la paraula "retallades". Centrant-me en el meu ajuntament, el 2007 ja vam haver de fer ajustos pressupostaris i , al final, és el que toca fer. Moltes mesures es prenen a contracor perquè la voluntat nostra no és haver-les de fer. Però la ciutadania ens ha posat ara a gestionar les administracions i ara toca ordenar-les. I per ordenar-les, s'han d'equilibrar molt bé les finances i com que venim d'una època que donava per fer moltes coses, ara hem de ser prou conscients que hem de fer més amb menys. I la prioritat ha de ser estar al costat de la gent que més ho necessiti. Per fer això, no queda altra opció que ordenar les finances de totes les administracions.