La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealertes del Pla Neucat pel risc moderat de nevades a l'extrem nord-oest de Catalunya i del Procicat pels vents forts previstos en zones de muntanya i els extrems nord-est i sud.

A Val d'Aran la cota de neu pot baixar la tarda d'aquest diumenge fins a 600 metres i es mantindrà fins al dilluns, i durant la matinada el risc de nevades s'amplia a les comarques lleidatanes d'Alta Ribagorça i Pallars Sobirà.

La previsió per a dilluns matí indica que el risc es tornarà a concentrar a la Val d'Aran i es poden acumular més de 5 centímetres en cotes superiors a 700 metres.

Alhora, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avisa que es poden superar els 90 quilòmetres per hora aquesta tarda i dilluns a les comarques del Pirineu i a l'Empordà.

Amb menys probabilitat, es poden produir aquests vents forts en algunes comarques de Terres de l'Ebre, Tarragona i puntualment a Lleida.

El vent bufarà de component de nord en comarques del Pirineu i a l'Empordà, on es podran superar els 126 quilòmetres per hora; a partir de la nit i fins al dilluns, l'Alt Empordà és la comarca amb risc més alt de patir vents forts.