El Dipsalut, l'organisme de salut pública de la diputació va encetar ahir els cursos gratuïts del nou programa de formació. El primer en iniciar-se va ser el de gestió i control d'instal·lacions amb risc de transmissió de legionel·losi, que se celebra a Ripoll. Es tracta de formació gratuïta dirigida a ampliar els coneixements i les competències dels diferents professionals que intervenen en salut pública (tècnics municipals, encarregats del manteniment d'instal·lacions...).

Una de les novetats del Programa de Formació pel primer semestre de 2012 és el curs de capacitació per a la utilització de plaguicides, destinat als treballadors municipals de les comarques gironines encarregats d'aplicar tractaments de desinfecció, desinsectació i desratització. El curs els permetrà obtenir el carnet d'aplicador d'aquests tractaments.

A més, l'Organisme continua oferint: el curs de gestió i control d'instal·lacions municipals i sanitàries de baix i alt risc per a la transmissió de la legionel·losi; la formació per a dinamitzadors dels Parcs Urbans i les Xarxes d'Itineraris Saludables; la formació bàsica en prevenció de la legionel·losi en instal·lacions sanitàries d'alt i baix risc; els cursos de primers auxilis psicològics per a integrants i gestors dels equips de primera intervenció; el dirigit a personal manipulador de les xarxes d'aigües d'abastament de consum humà; la formació per a operadors i mantenidors de piscines d'ús públic i el curs joves i salut: reflexions i pautes en les intervencions.

Un altre fet a destacar del nou programa respecte els seus predecessors és el nombre de cursos que s'ofereixen. Són un total de 16, més del doble que en el segon semestre de 2011.