La versió que va donar durant el judici a l'Audiència no lligava amb les proves, ni de lluny. Carlos Montserrat Moreno assegura que quan va explotar la pólvora que estava preparant al seu domicili de Santa Coloma tractava de muntar diagrames lluminosos per al seu fill seguint les instruccions que havia trobat a Internet. La sentència que el condemna a quatre anys de presó per tinença il·lícita d'explosius, de la qual ha estat ponent la magistrada Maria Teresa Iglesias, mostra clarament que el processat menteix.

A l'ordinador que el condemnat utilitzava no hi havia rastres de consultes que acreditin la seva versió sinó tot el contrari. "Como hacer explosivos", "Como hacer pólvora negra", "Super bomb-bomba gigantesca", "Granada de humo", "descarga eléctrica" són algunes de les recerques que havia realitzat. Ni una pàgina web confirma la versió de l'acusat.

I com si la culpabilitat fos un cinturó estret a l'entorn de l'acusat, els informes pericials dels Mossos d'Esquadra no van fer res més que afegir-hi forats nous per cenyir-lo més encara. Per això van indicar com aquells "innocents" components que l'acusat tenia a casa eren típics de pólvores potencialment explosives.

Ni tan sols pot considerar-se que la bossa trobada a casa de l'acusat amb un despertador, plastilina, brides, llumins i piles a l'interior no tingués relació directa amb la intenció de fabricar explosius doncs si bé aquests elements per si sols no són perillosos poden utilitzar-se per fabricar un temporitzador o un detonador per crear un dispositiu d'iniciació d'un artefacte explosiu.

Amb totes aquestes proves, la magistrada descarta que l'explosió que va produir-se el 25 de juliol de 2009 pugui deure's a un accident domèstic. No passa per alt la sentència que en tot moment el processat va procurar garantir-se l'anonimat a la xarxa, cosa que "denota un ple coneixement del caràcter prohibit de l'activitat que desplegava", més encara quan "el ciutadà mitjà no pot ignorar que la fabricació de pólvora està prohibida per la Llei". En una ocasió el processat va tractar de comprar nitrat potàssic per Internet a nom de la seva dona, per no ser descobert.