Els claustres de diversos centres gironins promouen, de manera particular i desmarcant-se dels sindicats, accions de rebuig a les polítiques del Govern. Ahir, els centres educatius de Maçanet de la Selva van sortir al carrer en protesta per les retallades; cada dimarts, les escoles L'Escolapi de l'Escala i Pere Torrent de Lloret de Mar fan actes reivindicatius; i el professorat de l'institut Abat Oliba de Ripoll ha enviat una carta de queixa a la consellera Irene Rigau, a més d'organitzar-se contra unes decisions que consideren que agreujarà el fracàs escolar.

La reorganització de la jornada docent, dintre del paquet de mesures que Rigau ha anunciat per al curs 2012-2013, ha estat el detonant per al claustre de l'institut de Ripoll. En la carta que acaben d'adreçar a la consellera, el professorat de l'Abat Oliba adverteix que la reducció d'hores de coordinació perjudicarà aspectes "fonamentals" de la seva tasca i que l'agument de les hores de permanència al centre "no respon a cap voluntat estalviadora sinó a algun propòsit amagat". El col·lectiu ha demanat a la consellera que expliqui "l'objectiu real" d'unes mesures que, des del seu punt de vista, "més que atacar d'arrel el fracàs escolar, encara l'afavoreix".

Preocupació per les beques

Uns 300 alumnes, pares i professors dels centres educatius de Maçanet van sortir ahir al carrer -des de dos punts diferents, les escoles Sant Jordi i Bellavista, tallant la C-35 durants uns 20 minuts- i es van manifestar fins a l'ajuntament. Els manifestants portaven tisores de cartró, xiulets i pancartes en les quals es podien llegir lemes com "No retalleu el nostre futur", "L'educació pública no és retallable" o "Igualtat d'oportunitats per a totes les etapes educatives".

.