La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) demana 106 anys de presó per als vint acustats dels aldarulls de la matinada de l'11 d'agost de l'any passat a Lloret de Mar i que van provocar una vintena de ferits i nombroses destrosses en el mobiliari urbà.

El sector de l'oci nocturn actua com a acusació particular i ahir va presentar davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Blanes l'escrit de qualificació provisional en relació amb els fets, que presumptament consistuirien els delictes d'atemptat contra l'autoritat, desordres públics, danys i robatori amb força. Tenint en compte tots aquests delictes, la Fecasarm demana en conjunt als 20 imputats un total de 106 anys de presó, sumant les peticions de penes de privació de llibertat que van entre els dos anys i els sis anys per a cadascun d'ells.

Cal recordar que els fets varen ocórrer la matinada del dia 11 d'agost del 2011 pels carrers adjacents i l'avinguda Just Marlés de Lloret de Mar, en concret quan la fallida de la instal·lació elèctrica per sobrecàrrega va obligar, després de diversos intents, a aturar l'activitat de la discoteca Colossos per no poder engegar l'aire condicionat. La sortida de la gentada -l'aforament és de 1.800 persones- va confluir amb centenars de persones que hi pretenien entrar per haver pagat ja la seva entrada per veure un prestigiós discjòquei.

Llavors, segons afirma la Fecasarm en un comunicat, els imputats "van aprofitar per infiltrar-se entre la multitud, i tot instigant d'altres persones a fer-ho", suposadament varen començar a llençar objectes contra els agents i els seus vehicles, causant danys en el mobiliari urbà i aprofitant l'ocasió per fer robatoris en màquines expenedores. La Federació de l'oci nocturn, en la seva línia de personar-se com a acusació popular, afirma que va presentar-s'hi atès el greu perjudici que els detinguts varen ocasionar a la imatge del sector de l'oci nocturn, no només de la localitat de Lloret sinó de tot Catalunya i ja va advertir, recorda, que demanaria la màxima responsabilitat prevista per la llei als acusats, com així ho està fent.

Fa pocs dies la Fecasarm també va comparèixer en el procediment instruït a Girona per l'homicidi a prop d'una discoteca de Girona. I ara fa dos mesos va comparèixer també en el procediment obert arran d'un altre homicidi ocorregut a l'aparcament d'una discoteca de Figueres.

Arran d'aquests fets, l'Ajuntament de Lloret va decidir endurir les normatives que regulen la via pública i convivència. Fa pocs dies va aprovar les ordenances corresponents que penalitzaran econòmicament qui tingui comportaments impropis al municipi.