La gent de la urbanització de Salionç ja pot tornar a casa, però "per precaució" continuaran desallotjats els de Font Bona de Llagostera i de Sant Grau a Tossa de Mar. "Esperem que a les cinc de la tarda, quan tornem a avaluar la situació, ja podrem aixecar totalment la restricció i tothom podrà tornar aleshores a casa", ha concretat el delegat d'Interior, Albert Ballesta.

A hores d'ara, hi ha una vuitantena de persones que continuen desallotjades a Font Bona, i que dinaran al pavelló de Llagostera. Pel que fa a Sant Grau, només hi ha una família (un matrimoni amb dos nens) a qui l'Ajuntament dóna ajuda. "Tota la resta, s'han reubicat en hotels o cases particulars", ha conclòs Ballesta.

Finalment, coincidint amb l'aixecament de la restricció a Salionç també s'ha obert la carretera GI-682 entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols (de fet, la que dóna accés a la urbanització). Continua tallada, però, la GIV-6281, la carretera de Sant Grau.

Els veïns desallotjats de la urbanització de Cala Giverola de Tossa de Mar poden tornar a casa durant aquet matí, així com les 25 persones evacuades d'un hotel, entre clients i personal de servei, segons ha explicat l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich. Els clients han estat recol·locats en altres hotels i nou treballadors s'han quedat en un espai municipal. Aquest matí l'hotel ja pot obrir les portes amb normalitats i els clients que tenen reserva per avui s'hi podran allotjar.

Continuen desallotjats els veïns de la urbanització de Fontbona a Llagostera i de Sant Grau i Cala Salionç a Tossa de Mar. Els afectats de Cala Salionç són veïns de Barcelona que tenen segona residència a la urbanització i que ja han tornat cap a la capital catalana.

Per la seva banda, la setantena de veïns de Fontbona que van haver de ser desallotjats han sopat aquest divendres al pavelló polivalent i gràcies a la solidaritat dels veïns han pogut ser allotjats en diversos habitatges de la localitat. Aquest matí han tornat a les instal·lacions municipals per esmorzar-hi i al migdia hi dinaran. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, s'ha desplaçat fins al pavelló per tranquil·litzar els veïns i informar-los que les seves cases no han patit desperfectes.