Arbúcies és un municipi amb una estreta vinculació amb el món del motor, no només pel vessant econòmic sinó també esportiu, perquè al llarg dels anys ha estat un municipi on s'hi han disputat tot tipus de curses, aprofitant les carreteres que envolten el municipi així com també el paisatge de la vall d'Arbúcies i el Montseny. Inspirats en aquesta influència del món del motor, l'Ajuntament ha decidit fer una aposta turística cap a aquest món i ha creat la marca Arbúcies, Terra de Motor.

L'homenatge al pilot sots campió de l'últim Dakar Nani Roma aquest diumenge donarà el tret de sortida a aquest projecte. Un acte que es celebrarà a la una del migdia al Museu Etnològic del Montseny-La Gabella d'Arbúcies. Durant el dia també hi haurà una exposició de motos clàssiques a la Plaça de la Vila.

El projecte neix no només de l'Ajuntament sinó també de l'entusiasme que posen en les seves activitats els grups Motor Club Arbúcies, Tiva-Tiva i de manera especial Clàssics Montseny-Guilleries, amb el suport de l'Ajuntament. Mostra d'això és l'éxit de la trobada feta fa pocs dies, on van participar 500 cotxes clàssics que van omplir el poble amb més de 2.000 visitants.

Davant d'això i per explotar aquest tipus de turisme i la riquesa natural de l'entorn d'Arbúcies, s'ha donat el pas definitiu cap a la creació de la marca Arbúcies, Terra de Motor i així "consolidar l'afecció al món del motor i beneficiar tot el poble econòmicament", declaren fonts de l'organització.

Ajudar l'economia local

Es tracta d'una oferta que en la negra conjuntura actual por ajudar no només el sector turístic del municipi com són els restaurants, hotels i botigues, sinó fins i tot el ram de la construcció, ja que com recorda l'alcalde Pere Garriga (EPA) "només que algun dels participants a qui agradi el poble decideixi comprar o llogar un habitatge ja podrà considerar-se que amb ral·lis i concentracions el projecte és encertat".

El batlle recorda que Arbúcies ha estat i és encara un lloc que visiten sobretot el cap de setmana molts amants del motor per les seves carreteres o perquè visiten zones on s'hi van córrer ral·lis com trams del Catalunya Costa Brava, i enguany s'hi farà una prova del campionat de terra de França.

Amb això i la situació estratègica del municipi, al cor del Parc Natural del Montseny, Arbúcies pretén atraure no només el visitant que voldrà tornar a veure on es corrien els mítics ral·lis sinó que també participarà de la resta de l'oferta turística que dóna aquest municipi i que actualment hi porta uns 2.000 visitants: propostes culturals, gastronòmiques o arqueològiques.