Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc homes per, presumptament, haver comès robatoris de coure en diferents zones de Catalunya, entre elles, la Garrotxa. Els arrestats són acusats d'un total de 19 robatoris de metall en empreses garrotxines, del Garraf, del Baix Llobregat i del Vallès Oriental mitjançant el mètode del "butró", una tècnica que utilitzaven després d'inutilitzar les alarmes.

Tots els detinguts, de nacionalitat romanesa i veïns de Badalona i Santa Coloma de Gramenet d'entre 20 i 35 anys, tenien més de 50 antecedents policials per fets similars. Els sospitosos haurien comès els robatoris entre els mesos de desembre i març.

Segons la policia, els membres d'aquest grup visitaven de dia les empreses amb l'excusa de demanar feina o de tenir el cotxe avariat. Era llavors quan comprovaven el sistema d'alarma i el material que hi havia dins de l'empresa. Després, ja de nit, hi tornaven, desactivaven les alarmes i feien un forat al sostre per entrar.

Els Mossos van preparar un dispositiu per detenir-los en saber que havien fet les tasques prèvies de vigilància al polígon industrial de Sant Feliu de Codines. Quan els van detenir portaven diners en metàl·lic, objectes procedents del robatori, una arma de foc simulada, passamuntanyes i eines.