La diputada d'ERC per Girona, Carme Capdevila, va posar en relleu ahir els incompliments gironins de l'Agència Catalana de l'Aigua en la xarxa de depuració d'aigües residuals. A les comarques gironines, hi ha un total de 16 depuradores i 4 col·lectors construïts que només cal posar en funcionament, la qual cosa suposa que els municipis no poden sanejar les aigües i no es poden evitar els abocaments d'aigües residuals a les lleres.

Aquest és el cas de Massanes, Vidreres, Parlavà, Flaçà, Llambilles, Quart, Fontcoberta, Camprodon, Queralbs, Molló, Pardines, Ogassa i Vilallonga de Ter. Tampoc s'estan executant projectes de connexió mitjançant col·lectors com és el cas de Cruïlles, Corçà, la Cellera de Ter i Fornells de la Selva. De les 38 actuacions planificades en el PSARU 2005, 18 estacions depuradores van entrar en funcionament i 20 equipaments ja construïts no s'han posat en funcionament.

La diputada republicana Carme Capdevila, davant d'aquest panorama va denunciar que s'està incomplint el pla de sanejament de 2005, i demana al Govern de la Generalitat que actualitzi o redacti de nou un pla de sanejament per a Catalunya. "Què és més car? El cost de la no actuació o la posada en funcionament de les depuradores i col·lectors construïts? La resposta és evident perquè no podem permetre que hi hagi municipis que hagin de continuar abocant les aigües residuals al riu".

La representant independentista va deixar clar que la crisi no ha de ser l'excusa per deixar de complir amb el medi ambient. "Des d'ERC demanem al Govern que no ho aturi tot, sabem que hi ha crisi, però no podem fer que aquesta sigui l'excusa que utilitzi el Govern per ser inoperant en qüestions mediambientals", va afirmar.