Decididament, el blau és un color que, a Blanes, sempre ha comptat amb molts referents. El mar que banya la seva badia i li dóna personalitat, en seria la imatge típica i tòpica. Però, a més, històricament, hi podem trobar algunes altres pinzellades. Una zona d'habitatges enmig del bosc destinada a treballadors i directius de l'antiga SAFA que va ésser batejada en el seu moment com el Racó Blau, al·ludint al color amb què estaven pintades les edificacions. El Racó Blau: un nom suggestivament poètic per un indret del municipi que, en cas de tirar endavant el projecte urbanístic que es va fer públic fa unes setmanes, quedarà enormement desvirtuat.

Més blau. El Partit Popular blanenc que viu el moment més dolç pel que fa al nombre de ciutadans que el voten. I, també, una miniurbanització de cases unifamiliars a la zona d'Els Pavos, coneguda per a molts blanencs com Els Barrufets, els petits i blaus personatges creats per Pierre Culliford (Peyo). No pas perquè els que viuen pateixin cap alteració de la pell o de la sang, sinó per l'especial configuració de les cases i els espais que si varen construir.

I encara més blau! Des de l'Ajuntament s'està treballant perquè aquest color no només no perdi la contrastada presència en el imaginari cromàtic blanenc, sinó perquè continuï creixent. Com? Augmentant significativament les zones blaves d'aparcaments (de pagament). Si bé en una primera proposta cap empresa va acceptar les condicions que oferia el consistori per convertir en zona blava un ?nombre significatiu de carrers i places de la zona Mercat ?Municipal-CAP 1- Mas Marot-Control, etc és molt possible que un ?segon i nou redactat del plec de condicions, acabi aconseguint, ben aviat, que tots els qui viuen, treballen o compren en aquest sector hagin d'afluixar la butxaca quan s'hi desplacin en cotxe.

Ja ho veuen, Blanes ratificant un cop més el seu compromís amb el blau. Només el temps dirà si tot plegat acaba representant un pas més cap a l'esperança que simbolitza aquest color o aprofundeix les tonalitats més aviat grisenques que vénen impregnant les vides i l'esperit col·lectiu dels blanencs aquests darrers anys.