La direcció general de Turisme, de la mà de l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva), han iniciat una campanya per evitar possibles sobreocupacions a hotels de la localitat durant la Setmana Santa. Segons ha explicat el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, han detectat alguns casos d'hotels que ofereixen, a través d'operadors europeus, ofertes molt econòmiques perquè allotgen més gent de la permesa a l'hotel. Per això, ara han requerit a una trentena d'establiments que facilitin a la Generalitat la relació de reserves que tenen per a la Setmana Santa per tal de comparar aquestes dades amb l'aforament real de l'hotel. També es faran inspeccions in situ durant les vacances. La campanya es repetirà a l'estiu.

La direcció general de Turisme i l'Ajuntament de Lloret de Mar han posat en marxa una campanya específica per detectar sobreocupacions a hotels. Després dels aldarulls de l'estiu passat, consistori i direcció general han establert diferents línies de treball per detectar irregularitats que puguin generar problemes a la localitat turística.

Segons ha explicat el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, han detectat alguns casos d'hotels que allotgen més turistes del compte, fet que els permet abaixar preus i oferir ofertes molt atractives adreçades als joves europeus. "Fins i tot detectem ofertes d'habitacions quàdruples que es venen a través d'Internet", ha explicat Orobitg, que explica que les habitacions per a quatre persones només es permeten per a famílies amb nens però no per a públic jove.

Durant aquests dies, els inspectors de la Generalitat han demanat a una trentena d'establiments la relació de reserves que tenen per a la Setmana Santa. Es tracta de contrastar aquestes dades amb els aforaments permesos per a cada hotel. Per evitar picaresques, Orobitg ha dit que els inspectors de la Generalitat també es presentaran en persona als hotels on tinguin sospites que les dades no poden ser reals. La previsió és repetir aquesta campanya a l'estiu.

Requeriments a operadors

La direcció general de Turisme i la direcció general de Salut Pública han requerit una vintena de operadors turístics europeus perquè rectifiquin la promoció i publicitat que fan a través dels seus webs de productes i serveis turístics de Catalunya. Turisme vol eliminar aquelles promocions o ofertes relacionades amb el consum d'alcohol en els establiments turístics i les que fomenten actuacions incíviques en els espais públics.

Els responsables turístics han detectat un tipus de publicitat que distorsiona la imatge de la destinació i "menysprea el model i valors turístics" que promou el Govern.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha explicat han recordat als operadors turístics que la Llei de Turisme prohibeix aquest tipus de publicitat i que si no rectifiquen prendran mesures per tal que siguin sancionats.