La Policia Local de Banyoles està duent a terme una prova pilot amb una càmera que permet fotografiar i gravar els infractors que se salten un semàfor en vermell. En els pròxims dies, la càmera estarà instal·lada davant del CEIP Baldiri Reixac, al carrer Llibertat, però la previsió és que es col·loqui de forma itinerant a tots els semàfors de Banyoles. La càmera té un mecanisme que detecta els infractors i activa la gravació i la fotografia després que el semàfor s'hagi posat en vermell. L'objectiu de la mesura, segons el regidor de Seguretat, és "reduir encara més els accidents a la ciutat".

Les dades del balanç del 2011 des de la junta local de Seguretat eren positives ja que es van reduir els accidents en un 26% respecte el 2010, els ferits greus en un 33% respecte el 2010 i els ferits lleus en un 43,5%.

El regidor de Mobilitat i Via pública, Lluís Costabella, ha manifestat la voluntat de "reduir encara més els accidents a la ciutat" tot dient que "cal ser incansable amb aquest objectiu". També ha demanat "prudència" als conductors, així com "respectar els senyals de trànsit, els semàfors i no córrer per la ciutat".