El col·lectiu empresarial el Grup Impuls per Girona (GiG) va apel·lar als "perjudicats" per l'aturada de les obres de desdoblament de la N-II i els va animar a "emprendre accions legals contra l'administració central" per no haver executat les obres. A més, va reclamar al Partit Popular que inclogui "els projectes empantanegats" i que afavoreixi el desdoblament de la resta de la carretera. El grup d'empresaris recorda els "mal endèmics" de la N-II, a la que qualifica de "vergonya nacional" i asseguren que "hi ha un sentiment compartit de greuge permanent."

El grup, que està format per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu; la FOEG, PIMEC Girona i Fòrum Carlemany, fent seves les reclamacions dels sectors empresarials. "Ens dol enormement la deixadesa del Ministeri de Foment, que ha deixat obres a mig fer que suposen perjudicis per a les empreses però també un perill evident per als conductors ", afirmen en el seu escrit. "Aquesta deixadesa esdevé més greu si tenim en compte que la manca d'inversions comporta un preu en vides humanes", en record dels darrers accidents que hi ha hagut a la carretera. El grup d'empresaris "veu raonable" que tant a les empreses que pateixen la deixadesa de la carretera com als afectats pels sinistres, "que es considerin directament perjudicats per aquestes actuacions emprenguin accions legals contra l'administració central".

Per al GIG, "resulta incomprensible que l'enllaç natural per carretera amb Europa de la productiva zona Mediterrània, que genera el 40% de l'activitat econòmica de l'Estat, acumuli tantes promeses incomplertes i quedi oblidat o condemnat a la cua dels pressupostos des de fa anys".

En el seu escrit recorden que la crisi ha fet augmentar el trànsit perquè l'"encariment del gasoil ha fet que molts vehicles pesats vulguin evitar la despesa de l'Autopista AP-7 i passin per l'N-II". Van recordar que un informe del RACC, en un 43% dels accidents greus entre Figueres i Girona, a la N-II, hi ha vehicles pesats implicats. La xifra puja al 75% a la variant de Figueres.