El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, va assegurar ahir que les acusacions fetes per l'alcalde de Blanes el dia anterior responen al "nerviosisme" que està patint el PSC en la situació actual. Salmeron va assegurar mostrar-se "sorprès" per les paraules de Josep Marigó, perquè el seu grup "només" s'està reunint amb els diferents col·lectius per explicar la proposta de pressupost. I va afegir que no poden aprovar qualsevol proposta. "Si l'equip de govern es pensa que aprovarem el pressupost perquè la cosa està molt malament, doncs no. No donem xecs en blanc", va assegurar.

Salmeron va reconèixer que la situació és molt dura, però va afirmar que no pot ser que "els ciutadans paguin molts més impostos per tenir molts menys serveis" i va instar el govern a buscar solucions per aconseguir diners. I va criticar que l'alcalde carregui contra el seu grup. "Hauria d'haver-se reunit amb la ciutadania i no estar tan preocupat pel que fa ICV-EUiA", va manifestar Salmeron.

Per part seva, el portaveu del grup del PP, Salvador Tordera, va destacar que el pressupost ha de ser "una eina més per sortir de la crisi", i en aquest sentit va demanar que "es prioritzin les inversions que el municipi i els seus ciutadans necessiten i se suprimeixin les despeses innecessàries". Els populars es mostren disposats a col·laborar, però consideren que no es pot prescindir de compromisos i serveis instaurats com les escoles bressol, la piscina del Ventijol o el transport públic, entre d'altres. "És inadmissible que el govern de Blanes es plantegi tancar serveis públics quan encara hi ha marge per retallar en partides que no tindran una afectació directa sobre els ciutadans", va dir Tordera. Així, el PP proposa, entre d'altres mesures, que se suprimeixin lloguers innecessaris, es reorganitzin i s'optimitzin els recursos existents i s'estudiï la venda de part del patrimoni de l'Ajuntament.

Per altra banda, ahir s'havia de produir la primera reunió entre el grup de CiU i el govern municipal per començar a parlar sobre la proposta de pressupost que ha presentat l'executiu. Finalment, però, una concentració per les escoles bressol va fer que es posposés per un altre dia. Els convergents volien requerir informació sobre alguns punts "que no tenen clars" i exposar el seus plantejaments, segons va explicar el portaveu, Xavi Lozano.