L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, es va reunir dimarts a la tarda amb responsables d'establiments d'hostaleria i restauració de primera i segona línia de mar i també hi van assistir el president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes, Enric Portas, i el president de l'Associació de Càmpings, Joaquim Rabassa. A la reunió, l'alcalde va explicar-los que des de fa setmanes la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, i ell mateix estan buscant patrocinadors i els nous models d'esponsorització del Concurs dels Focs amb l'objectiu d'allargar els quatre dies previstos inicialment, tot i que de moment no han tingut bons resultats.

Segons fonts municipals, el problema amb què s'estan trobant és que la major part d'empreses ja solen tenir a aquestes alçades de l'any els pressupostos de màrqueting i publicitat tancats des del novembre passat. Amb tot, tal com va explicar l'alcalde de Blanes, aquesta sèrie de visites els han donat la idea de proposar un nou model de patrocini: "Estem pensant de fer una zona exclusiva, una 'zona VIP', on les empreses puguin convidar clients o treballadors per veure els focs de manera privilegiada i amb més comoditats. La resposta és bona i estem obrint portes de cara a l'any vinent".

Per altra banda, un dels objectius de la trobada també era copsar quina és l'opinió dels empresaris respecte del nombre de dies del Concurs de Focs d'Artifici. En aquest sentit, en general, els empresaris van coincidir a valorar que quatre dies de focs ja és un nombre prou important per un concurs internacional i van demanar que es faci entre setmana, ja que el cap de setmana a l'estiu ja atrau força visitants. Ara, el govern haurà de concensuar amb la resta de grups quin és el nombre final de dies i quan es fa.