El grup d'ERC al Parlament de Catalunya vol que la Sindicatura de Comptes fiscalitzi els pressupostos de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva "per esvair qualsevol dubte" sobre els comptes de l'ens, després que el vídeo d'una publicació local els hagi qüestionat i els responsables de la institució no hagin facilitat la informació corresponent, segons asseguren des del partit. El vídeo en qüestió es titula El major robatori de la història de Catalunya i ha estat elaborat pel Cafè amb llet de Blanes, després d'anys de treball, segons afirmen en la mateixa gravació.

Així, doncs, la diputada d'ERC Carme Capdevila va presentar dilluns una Proposta de Resolució demanant a la Sindicatura de Comptes que elabori un informe fiscalitzant els comptes de la Corporació de Salut, corresponents als exercicis pressupostaris 2009, 2010 i 2011 i "que inclogui especialment totes les despeses corresponents a les partides en protocol i representació, estudis i dictàmens, i despeses diverses", que són els punts més durament denunciats en el vídeo.

Segons destaca ERC, amb aquesta publicació d'àmbit local i la divulgació del vídeo des de les xarxes socials, on es qüestiona la gestió financera de l'ens, "s'ha posat en el punt de mira a la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme" i tot plegat "s'ha magnificat davant la negativa dels responsables municipals de fer pública la justificació de determinades partides pressupostàries".

La diputada d'ERC considera que si els responsables de la institució o els alcaldes, que són dins del Consell, haguessin donat la informació totes aquestes informacions no haguessin arribat a sortir. "En no donar la informació s'ha fet que la pilota s'hagi fet molt grossa", va destacar Capdevila, que va afegir que cal actuar "en virtut de la transparència".

Així, doncs, "vist l'alt grau de repercussió pública que aquests fets han generat -assegura Capdevila-i tenint en compte la necessitat de preservar la imatge i la credibilitat de les institucions públiques i esvair qualsevol dubte sobre la seva gestió i en virtut del principi de transparència es fa necessari que la Sindicatura incorpori en el seu pla de treball de l'any 2012 la fiscalització de la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme".