El PSC de les comaques gironines va advertir ahir que l'Ajuntament de Tossa de mar proposa una "il·legalitat" amb el projecte del port esportiu d'Es Codolar. De fet, així ho va manifestar el primer secretari del partit a Girona, Juli Fernández. El projecte de port esportiu que planteja l'Ajuntament de Tossa és un "disbarat i és il·legal" -va apuntar Fernández- perquè el Pla de Ports de Catalunya no preveu cap més port esportiu a la Costa Brava, va argumentar. Així, el PSC de les comarques gironines s'hi oposa en la mateixa línia que el grup municipal socialista de Tossa de Mar.

Segons els socialistes, per tirar el projecte endavant seria necessari encetar els tràmits per a la modificació del Pla de Ports i seguir un procés que podria durar anys. D'aquesta manera, la proposta de convocar una consulta que planteja l'Ajuntament de Tossa de Mar és "inviable perquè es fonamenta sobre un fet objectivament il·legal".

"Si Catalunya ha decidit que no es fan més ports no es pot dir el que diu l'Ajuntament de Tossa. La consulta que pretén no tindria cap valor i es plantejaria sobre la possibilitat d'executar un projecte totalment il·legal", va advertir el primer secretari dels socialistes a Girona. "Si algú vol fer un port a Tossa que convenci CiU i que s'engegui el procés per modificar el Pla de Ports de Catalunya. El que presenta l'Ajuntament és un disbarat i és il·legal", va afegir Fernández.

Els socialites van recordar, a més, en un comunicat que el president dels socialistes gironins, del grup parlamentari del PSC i ex conseller de Política Territorial i Obres públiques, Joaquim Nadal, també ho va dir al seu compte de twitter fa tres dies: "El port esportiu de Tossa és un disbarat objectiu i no ho permet ni el pla de ports ni el Pla director urbanístic del sistema costaner". Amb aquestes paraules, doncs, el PSC de les comarques gironines va mostrar el seu rebuig al projecte de Tossa.