L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola el Rodonell de Corçà ha engegat una iniciativa entre els alumnes per fer front a la calor que es pateix en l'espai del centre que ocupen els mòduls. L'escola està dividida entre l'escola vella, d'obra, i l'espai que ocupen els dos mòduls i en què hi ha els cursos de tercer, quart, cinquè i sisè, segons han concretat des de l'Ampa. Aquest espai es troba a tocar de la carretera i a part dels mòduls i el pati pelat, no hi ha cap més element. Així, l'Ampa promou el projecte "Tots fem pati!" perquè els alumnes escullin què hi volen. En tot cas, el que és segur que s'hi vol posar aquest curs són arbres (nou, concreten des de l'associació) al pati perquè els infants tinguin una mica d'ombra quan hi són.

La lluita contra la calor també es vol traslladar dins dels mòduls, on l'Associació assegura que s'hi arriben a registrar temperatures de més de 30 graus. Així, expliquen que l'Ajuntament s'ha compromès a aportar uns ventiladors. També confien que es col·loquin reixes a les finestres de manera que les puguin obrir al vespre perquè l'interior dels mòduls es ventili i l'endemà el trobin, almenys, una mica fresc. L'Ampa havia valorat la possibilitat de posar aire acondicionat a l'interior dels moduls, però es va descartar ja que volen evitar càrregues als pares d'alumnes que els toqui després.

Per tirar la iniciativa endavant, compten a obtenir els recursos econòmics a través de l'apadrinament d'empreses locals dels diferents projectes. A més, com a mostra d'agraiment per la col·laboració, estudien la col·locació d'una malla amb el nom de les diferentes empreses. Aquesta malla publicitària es col·locaria a la tanca exterior i serviria, també, per separar el pati de la carretera.