L'anul·lació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per recuperar la sisena hora a Primària ha acabat d'encendre els ànims de la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac), que ha presentat al·legacions per escrit a la Mesa del Parlament per demanar que reconsideri la seva posició. Si no li fa cas, l'organització avisa que recorrerà a la via judicial i, en última instància, al Tribunal d'Estrasburg.

El recurs de la Fapac -que va presentar divendres, l'endemà de rebre la notificació oficial que aturava la ILP- argumenta sobretot dos motius: que l'últim acord de la Mesa del Parlament és incompatible amb el que va emetre el novembre, quan va acceptar a tràmit la iniciativa; i que no s'augmentaran les despeses del pressupost d'aquest any, tal com afirma el Departament d'Ensenyament en l'informe que ha servit de base per frenar l'acció.

"Indignats, enfadats, rebotats"

"Estem indignats, estem enfadats, estem rebotats, n'estem fins a dalt de tot i diem prou!". Amb aquesta contundència, la presidenta de la Fapac a Catalunya, Imma Fuyà, va expressar el malestar d'un col·lectiu al qual -segons va dir ahir, en la XXXIV Assemblea General que l'entitat va celebrar a Girona- "només ens faltava el document de la Mesa del Parlament comunicant que es clou la tramitació de la ILP per a la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu català". En la seva opinió, "el Govern no pot animar a fer consultes populars i, alhora, aturar una ILP"; mesura que la federació ha interpretat com "un clar atac frontal al dret de participació de la ciutadania", amb "l'únic objectiu d'evitar un nou debat al Parlament sobre un tema del qual el Govern no en vol parlar més". Malgrat això, Fuyà va assegurar que la Fapac continua oberta al diàleg amb l'administració i va desitjar que les seves al·legacions siguin ateses, perquè -va advertir- "nosaltres no ho deixarem estar".