Unes trenta empreses i entitats de la província de Girona van participar ahir a la presentació del programa "ACO2rds Voluntaris" de reducció de Gasos d'Efecte Hivernacle (GEH) que impulsa l'Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'un projecte de col·laboració entre el sector públic i privat i els diferents sectors socials i econòmics per afrontar la lluita contra el canvi climàtic.

Les empreses es comprometen a realitzar un inventari anual d'emissions de GEH i, posteriorment, plantegen les mesures necessàries per reduir les emissions, mentre que l'administració promou la visualització de les organitzacions i companyies que de forma voluntària apliquen el programa. La directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, va explicar que ja s'han sumat un total de 59 empreses a tot Catalunya, entre les que figuren la Universitat de Girona i la Fundació Ramon Noguera, i que el pròxim objectiu és arribar al centenar.

"La idea és vincular el tipus de coses que nosaltres proposem amb les ajudes que dóna l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) i que la iniciativa es vagi fent més gran", va exposar la directora general. Subirà també creu que aquest és un "programa molt jove amb un creixement ràpid, perquè les empreses veuen que és útil", ja que pròximament "la mateixa legislació europea demanarà" aquest tipus de treballs.

Manual de bones pràctiques

De la seva banda, la representant de la Fundació Ramon Noguera, Elisabet Riera, va comentar que, en el cas de la seva entitat, es va fer un manual de bones pràctiques a la vegada que es va buscar la implicació dels seus usuaris.