El darrer ple del Consell Comarcal del Ripollès va acordar donar-se de baixa de l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer, del Consorci de l'Alta Garrotxa i de l'Associació de Rutes del Romànic Vic-Ripol-Sant Joan de les Abadesses. La sortida de les tres entitats suposarà un estavi anual de 3.600 euros a l'ens supramunicipal. Fa poques setmanes, el Consell Comarcal de la Garrotxa també va sortir de l'Espai Català Transfronterer per estalviar 1.500 euros anuals. La finalitat de l'Eurodistricte és impulsar projectes conjunts entre territoris de la Catalunya del nord (França) i la del sud (Espanya). Els acords dels consells es contradiuen amb el fet que el 29 de desembre el Parlament va aprovar una resolució destinada a impulsar els espais transfronterers. Pel que fa al consorci de l'Alta Garrotxa és una entitat destinada a gestionar la protecció de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa que està en una situacio molt precària per manca de recursos públics. Han hagut de tancar la seu de la rectoria de Sadernes, i disminuir la plantilla.

El president del Consell Comarcal del RIpollès, Miquel Rovira (CiU)va justificar "en el temps que estem, hem de mirar els números al mil·límetre i destinar els recursos en allò que és realment necessari com els serveis socials o l'assistència als municipis"

L'oposició va entendre la necessitat d'un ajusta pressupostari,peò no la baixa de les tres entitats. Tots els grups opositors van demanar una reconsideració de la separació de l'Associació de Rutes del Romànic, cosa a la qual l'equip de govern va accedir. En canvi, el PSC va votar en contra i ERC es va abstenir de la separació del Consorci de l'Alta Garrotxa. El PSC i ERC es van abstenir en la votació per deixar l'Eurodistricte.

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol (PSC), ha anunciat que demanarà al Consell que reconsideri la sortida del Consorci de l'Alta Garrotxa. Ha valorat la sortida com un acte de discriminació envers una part de la comarca del Ripollès. Camprodon està dins de l'Alta Garrotxa.