"El 29 de novembre de 2011 va canviar la meva vida". Així comença la història d'un nen de sis anys de Palamós, en Richi, que des d'aleshores lluita contra un tumor que aquell dia li van detectar al cap. Ha estat sotmès a set intervencions a l'hospital de la Vall d'Hebron, però no han estat suficients, de manera que la seva família ha decidit fer un pas més en aquesta lluita i viatjar a Boston, als Estats Units, per ser tractat en un hospital privat, el Dana-Farber Cancer Institute, on ja l'esperen. La família es troba a Madrid, on ahir va rebre el visat per poder viatjar als Estats Units, cap on volarà demà. Així, podrà rebre el tractament, que puja una important quantitat de diners (uns 70.000 euros la primera intervenció), motiu pel qual la família, amics, veïns i l'Ajuntament de Palamós han engegat diferents activitats per poder fer front a les despeses econòmiques. La família i amics han realitzat un web (www.sosrichi.org) on hi ha tota la informació, així com diferents maneres de col·laborar.

El tumor que li van detectar a en Richi (en Ricard) el novembre era de quasi cinc centímetres de diàmetre i és anomenat medul·loblastoma al cap, que es classifica d'un risc mitjà o alt. Així, com recull el web, "m'han classificat com a pacient d'alt risc amb un percentatge de supervivència estimat als cinc anys entorn del 55%". Des d'aleshores, el nen palamosí va quedar ingressat a l'hospital barceloní, on a més de les intervencions quirúrgiques va rebre tractament de radioteràpia. En Torky Martínez, portaveu i amic de la família, explicava ahir que ara estava en període de descans abans d'iniciar la quimioteràpia, de manera que els pares han aprofitat aquest impàs per viatjar a Boston, on el tractament contra aquest tumor ha tingut més èxit. També des d'aleshores, els seus pares han deixat de treballar per estar amb el seu fill (que té una germana de 16 anys).

A més de la problemàtica de la salut del fill, la família ha de fer front a la despesa econòmica del tractament a Boston, per la qual cosa demana la col·laboració de la gent. Així, dóna un compte bancari al citat web o la possibilitat de fer una donació mensual d'un euro. Martínez, a més, ha explicat que s'han repartit 200 guardioles per comerços de la vila i que també es recullen taps de plàstic. Però no estan sols, i Palamós i els seus veïns també s'han mobilitzat: l'Ajuntament organitzarà una marató solidària el 21 d'abril amb diferents actes i tancaran un concert benèfic amb l'Orquestra Di-versiones i The Covers Band pel 28 d'abril. Una mobilització que la família, a través del seu portaveu, agraeix enormement.